RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

15-åring kaller Breivik en feiging

Oslo (NTB): Ylva Helene Schwenke (15) bærer sine arr etter 22. juli med stolthet og kaller Anders Behring Breivik en feiging for det han har gjort.

Ylva Helene Schwenke var bare 14 år da hun var på Utøya i fjor og kunne enkelt bedt om fritak fra å vitne i terrorsaken. Men hun har ønsket å fortelle sin historie. Hun vil ha fram hvilken feiging hun mener Breivik er.

- Han skyter en 14 år gammel jente når hun springer og når han har truffet meg to ganger, så skyter han meg to ganger til i beina. Det er det feigeste jeg noen gang har hørt om, sa hun til pressen etter at hun var ferdig med vitnemålet.

Den modne jenta fra Tromsø er det yngste vitnet som har valgt å møte i rettssaken mot Breivik i Oslo tingrett. Hun forklarte seg først da rettsforhandlingene startet onsdag. Foran dommerne viste hun åpent og selvsikkert følgene av de fire eller fem kulene fra Breiviks våpen som rammet henne.

Hun vil ikke skjule arrene etter skadene, men bærer dem med stolthet og sier de er prisen vi må betale for å ha et demokrati.

- Jeg ser angrepet 22. juli som et angrep på det norske demokratiet og da er arrene mine et symbol på at demokratiet ikke kommer gratis. Derfor føler jeg at de er noe jeg kan være stolt av, sier Schwenke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere