RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

15-åring siktet for terrorplanlegging i Australia

Tungt væpnet australsk politi pågrep tidlig torsdag en 15-åring og en 20-åring som er siktet for å ha vært med på planlegge terror.
Tungt væpnet australsk politi pågrep tidlig torsdag en 15-åring og en 20-åring som er siktet for å ha vært med på planlegge terror. (Reuters/NTB scanpix)
Australsk politi har siktet en 20 år gammel mann og en 15 år gammel gutt for å ha vært med på å planlegge terrorhandlinger mot politiet i Sydney.

De to ble pågrepet tidlig torsdag morgen, lokal tid i sine hjem sørvest i Sydney. Det er ventet at ytterligere tre personer, som allerede er fengslet, blir siktet i saken i løpet av dagen. Det opplyser Australias føderale politi, AFP, til Sydney Morning Herald.

Politiet opplyser at de to som ble pågrepet torsdag morgen var del av en gruppe som i fjor planla et angrep mot en regjeringsbygning, muligens AFPs hovedkvarter i Sydney. De skal også ha planlagt å kidnappe en tilfeldig person og halshogge vedkommende, en plan som politiet fikk forhindret.

– Å stille en 15-åring for retten for meget alvorlige anklager som kan gi fengsel på livstid, viser hvilken vanskelig oppgave vi står overfor, sier visepolitisjef for delstatspolitiet i New South Wales, Cathrine Burn, til Sydney Morning Herald.

15-åringen skal ha vært overvåket i ett år før han ble pågrepet.

Ifølge regjeringen er seks konkrete angrep blitt forhindret. Trusselnivået for et mulig terrorangrep er derfor klassifisert som «høyt».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere