Gå til sidens hovedinnhold

- 15-åring solgte hasj til 12-åringer på Facebook

Politiet i Bergen har aldri sett en lignende sak med så unge personer.

Politiet mistenker at en 15-åring solgte hasj til to 12-åringer på Facebook, skriver Bergensavisen.

- Dette er en helt spesiell situasjon. De tre ungdommene er alle hjemmehørende i Bergenhus. Vi har aldri hatt en lignende sak med så unge personer i Bergen, sier leder for ungdomsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Tone Loftesnes Kornli. De mistenker at en 15 år gammel gutt har solgt hasj til to gutter på tolv år.

- Dette skal ha skjedd utenfor skoletiden på Facebook. Vi fikk bekymringsmeldinger om denne hendelsen, og våre videre undersøkelser har styrket mistanken om at dette faktisk har skjedd.

- Foreldre må være på vakt
Hun forteller videre at salget av hasjen skal ha blitt gjort gjennom en dialog på Facebook mellom 15-åringen og de to guttene. Det skal være mindre mengder som har blitt solgt.

- Har 15-åringen solgt til flere?

-Foreløpig vet vi bare om dette tilfellet.

Hendelsen skal ha skjedd i 2013, uten at hun vil gå nærmere inn på nøyaktig når.

- Det er selvsagt bekymringsfullt at det er snakk om så unge personer. Dette viser at foreldre bør være på vakt når det kommer til barns bruk av sosiale medier som blant annet Facebook og fotodelingstjenesten Instagram. I tillegg bør de være oppmerksomme på barnas mobilbruk, sier hun til Bergensavisen.

- Forebyggende arbeid
Kornli sier at de tre barna nå blir fulgt opp.

- I saker som dette er vi ute etter å forebygge. Generelt sett kan jeg si at vi i ungdomsseksjonen i politiet har meget god dialog med skoler, barnevern og foreldre.

- Det viktige her er å følge opp ungdommene på en god måte og drive forebyggende arbeid.

BA har tidligere skrevet om tilfeller der det har blitt solgt narkotika via nettstedet Facebook.

- Tilgang til passord
- Foreldre bør følge barns bevegelser på Facebook. De bør ha tilgang på deres passord. I tillegg er det viktig å ha en god dialog med barnet eller ungdommen når det kommer til bruk av internett, sier hun.

Kornli peker også på at mange ungdommer har blitt «eksperter» på nettet, mens foreldre ikke nødvendigvis har samme kompetansen.

- Dette er et viktig moment. Sosiale medier blir stadig mer populært blant barn og ungdom, uten at en del foreldre har så mye kunnskaper om denne utviklingen.

- Dette er sjelden
Marit Sagen Grung er leder for Utekontakten. Hun uttaler seg om saken på generelt grunnlag.

- Det er svært sjelden at det er snakk om så unge i slike saker som dette. Facebook brukes på veldig mange forskjellige måter. Vi har sett tilfeller der ungdommer bytter vekk seksuelle tjenester og kjøper narkotika på internett. Det at slike ting skjer på Facebook og på nettet i større grad nå enn før, gjør at foreldre får desto mer ansvar for å følge med, sier hun og legger til:

- For unge som eksperimenterer med rus er det ikke uvanlig å kjøpe narkotika på nettet.

Les flere saker i Bergensavisen.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken