RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

15-åringen funnet i god behold

Foto: Peder Torp Mathisen (Østlands-Posten)
Sist oppdatert:
Storstilt leteaksjon ble utløst etter at gutten ikke kom hjem fra skolen.

SISTE: Litt før klokken to natt til fredag kom det melding om at den 15 år gamle gutten som var savnet i Vestmarka i Larvik, var funnet i god behold.

- Gutten er litt nedkjølt, men ellers i god behold, forteller operasjonsleder ved politisentralen i Vestfold, Petter Aronsen.

Ifølge Aronsen ble gutten funnet i nærheten av Rømminga i Vestmarka, og det var personell fra Norsk Folkehjelp som fant gutten.

Nedenfor er artikkelen slik den var før gutten ble funnet:

En 15 år gammel gutt kom ikke hjem etter skolen i dag, og ble sist sett ved 14-tiden i retning mot Vestmarka og Hagalia i Larvik, skriver Østlands-Posten.

Gutten er etterlyst av flere personer på Facebook, og en savnetmelding ble mottatt av politiet ved 18-tiden torsdag kveld.

- Vi fikk inn meldingen for en times tid siden, bekreftet operasjonsleder Anne S. Meyer ved Vestfold politidistrikt til ØP Nett i 19-tiden torsdag kveld.

- Det er en politipatrulje som er ute og leter etter gutten, og sjekker ut enkelte adresser gutten kan være på, fortalte Meyer.

Ble trappet opp
Gutten skal være 170-175 cm høy. Han har mørk blondt hår og blå øyne. Han skal være iført en mørk hettegenser med Moods of Norway-logo, olabukse og hvite sko. Gutten skal ha en svart ryggsekk på seg. Han skal ikke ha hatt med seg mobiltelefon.

Et politihelikopter ble sendt mot Larvik ved 21-tiden.

- Vi har satt inn et politihelikopter. Og nå vil også Vestfold Røde Kors, Norske redningshunder, Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp delta i søket, sa Meyer til ØP klokken 20:50.

Søket vil fortsette utover natten
- Vi vil nå søke fram til vi finner gutten, sa operasjonslederen.

Søket vil ifølge politiet i første rekke konsentrere seg rundt Vestmarka, men det letes nå over hele Larvik etter den savnede gutten. Larvik brannvesen er blant i Farrisvannet med båt.

Ifølge ØPs fotograf ankom Sivilforsvaret Damgården ved 21:30-tiden. Siste sikre observasjon skal ha vært ved Fossane i Vestmarka.

Mange privatpersoner engasjerer seg i søket etter gutten, og søker nå til fots og med bil over store deler av Larvik. Men politiet ber nå de frivillige om å trekke seg ut av områdene.

- Det er veldig mange frivillige sivile som møter på stedet. Det er veldig bra at de gjør dette, men foreløpig har vi flere hunder i området og det er derfor ikke ønskelig at man går i området uten at vi vet hvor man har søkt, melder Anne S. Meyer.

- Jeg er veldig redd
Guttens mor sa til ØP Nett litt etter klokken 22.30 torsdag kveld, at hun var svært takknemlig for at så mange nå er ute og leter.

- Det er helt fantastisk at så mange engasjerer seg, og nå kan jeg bare sitte og håpe, sa hun.

- Jeg får ikke gjort noe selv. Nå er jeg bare bekymret. Det er mørkt nå, og været skal bli dårlig i natt. Jeg er veldig redd, sa hun til ØP Nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere