RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

15 ekstra kollektivmillioner

Sist oppdatert:
Regjeringen bevilger 15 millioner ekstra til kollektivtransporten i Bergen. Lange bussturer skal bli billigere og sentrale ruter skal få flere avganger.

Fra neste år av blir det betydelig billigere å ta buss inn til Bergen fra omliggende kommuner. Sone 5 vil da bli den ytterste i bussnettet, og den dyreste bussbilletten skal falle i pris fra 81 til 46 kroner, skriver Bergens Tidende.

Bevilger 15 millioner ekstra
Omleggingen skjer fordi regjeringen legger en tilleggsbevilgning på 15 millioner kroner til kollektivtrafikken i Bergen i statsbudsjettet for 2006.

- De 15 millioner kronene er friske midler, en ekstrapremie til Bergen, og kommer i tillegg til de ordinære overføringene og belønningsmidlene til kollektivtrafikken, sier Venstreleder Lars Sponheim til avisen.

Utvidet busstilbud
Busstilbudet skal også utbedres på andre måter. Det vil bli lagt opp til flere avganger på sentrale ruter eksempelvis mot Sandsli/Kokstad, Loddefjord og Åsane Terminal. Gratisbussen i sentrum skal også utvide ruten og kjøre om Bontelabo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere