*Nettavisen* Nyheter.

15 meter hekk forsvant sporløst

17. mai var hekken og gjerdet borte vekk. Forrige uke ble hekkens nabo frifunnet for skadeverket.

21.01.09 13:16

(iBergen.no) Dermed er det fortsatt et mysterium hvordan hekken ble saget ned og gjerdet revet opp av bakken.

Kranglet om passasje
Det skar seg fullstendig mellom de to naboene i Fana da det oppsto en strid om en passasje som går mellom eiendommene deres. Området eies av den ene huseieren, men benyttes som atkomst til sjøen av den andre.

Da eieren satte opp et 15 meter langt gjerde og plantet 20 tujahekker på området i mai 2007, svartnet det for naboen. I et brev til Fylkesmannen ba han om at naboen skulle pålegges å fjerne sperringen. I samme brev skrev han at hekken og gjerdet ville bli fjernet.

Har du en nabofeide på gang? Send en epost til redaksjon@iBergen.no og fortell oss om den.

Forsvant på nasjonaldagen
Allerede dagen etter, om morgenen 17. mai, var hekken og gjerdet borte vekk. Bare roten til de 20 buskene sto igjen. Mistanken falt naturlig nok på naboen (40).

Fem måneder senere var naboen i full gang med å sette opp nytt gjerde. 40-åringen forsøkte da å stoppe det pågående arbeidet ved å trekke opp 3-4 stolper som sto én meter ned i bakken.

Nabostriden endte opp i Bergen tingrett, der 40-åringen var tiltalt for skadeverk.

Manglet øyenvitner
Men retten fant det ikke bevist at han sto bak hekkekuppet.

«Det er ingen som har observert at tiltalte eller andre har foretatt dette skadeverket. Det er heller ingen opplysninger i saken om hvordan og hvor hekken og gjerdet ble fjernet. Det forhold at tiltalte klart har interesse av at hekk og gjerdet ble fjernet og ønsket den fjernet er ikke avgjørende for dette bevisspørsmålet.» skriver retten i dommen.

Heller ikke at han fem måneder senere forsøkte å sabotere oppsetting av nytt gjerde ble ansett som skadeverk, og mannen ble dermed frifunnet for alle anklager.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.