RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1,5 millioner til de rødgrønne

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Fellesforbundet er fornøyd med at de rødgrønne partiene har sørget for flere årsverk i kommunene.

Oslo: Fellesforbundet har vedtatt å bevilge til sammen 1,5 millioner kroner i valgkampstøtte til de rødgrønne partiene.

Det var representantskapet i Fellesforbundet som tirsdag enstemmig gikk inn for å bevilge 1,2 millioner kroner til Arbeiderpartiet i forbindelse med høstens kommune- og fylkestingsvalg.

SV får 220.000 kroner, mens Senterpartiet tilgodeses med 110.000 kroner.

En tradisjon
Fellesforbundet har tradisjon for å engasjere seg foran både lokalvalg og riksvalg.

– Selv om et kommune- og fylkestingsvalg ikke er like viktig for det Fellesforbundet er opptatt av som et stortingsvalg, er det likevel viktig, heter det i begrunnelsen fra Fellesforbundet.

Det vises til at i arbeidet mot sosial dumping, i arbeidet for å tilrettelegge for næringsutvikling, for fag- og yrkesopplæring og for den lokale velferden, har kommunene viktige roller.

Aktiv rolle
– Den rødgrønne regjeringen har lagt til rette for at kommunene kan spille en mer aktiv rolle på disse områdene, og da er det viktig å få valgt inn politikere som følger opp dette, mener Fellesforbundet.

Det pekes på at de rødgrønne partiene har styrket kommunesektoren med 40 milliarder kroner og sørget for at det har blitt 40.000 flere årsverk i kommunene.

– Et godt valg for de rødgrønne i 2011 kan gi disse partiene økt styrke til å gjøre et godt valg i 2013, heter det i begrunnelsen for vedtaket i representantskapet.

I 2007 bevilget forbundet totalt 1,4 millioner kroner til de tre rødgrønne partiene, fordelt med 1,1 millioner til Arbeiderpartiet, 200.000 kroner til SV og 100.000 til Senterpartiet. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere