RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

15 mopeder avskiltet

Lure triks med monterte knapper for trimsett blir fort avslørt. Denne uken har 15 mopedførere blitt fotgjengere.

- De lurer stort sett ikke oss eller Biltilsynet, men oppfinnsomheten er der. Noen trykker to ganger på bremsepedalen for å koble inn trimsettet mens andre har montert knapper på lure plasser, sier leder på trafikkseksjonen ved sentrum politistasjon, Jan Gunnar Bøe til iBergen.no.

Denne uken har både Gravdal og Slåtthaug fått besøk av politi på leting etter trimmede mopeder. Og resultatet var slett ikke overraskende.

- Det er vel det samme som i fjor. 13 ble avskiltet for trimsett, mens et par til ble avskiltet for tekniske mangler som bremser. Ikke bare blir mopedene avskiltet - ungdommene får seg også 4200 kroner i forelegg og må fremstille mopedene i riktig stand for biltilsynet. Så det er ikke noe intelligent å gjøre dette. Trimming kan være farlig og det er ulovlig, påpeker Bøe.

Politiet kommer nå til fortsette jakten på trimmede mopeder utover høsten. Så det smarteste er nok å skru av trimsettet mens du ennå har skilt på mopeden.

Politiet har også hatt et par fartskontroller i uken, og i går mistet to bilførere sertifikatet etter å ha blitt målt til 119 km/t i Fløyfjellstunnelen.

- Det er et høyt fartsnivå i Fløyfjellstunnelen, og det har vært mange ulykker her. Derfor kommer vi til å satse på mange kontroller i tunnelen fremover, sier lederen i trafikkseksjonen til iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere