Gå til sidens hovedinnhold

15 personer reddet fra uværet på Dovre

Lillehammer (NTB): Kraftig vind førte til flere leteaksjoner i Dovre-området søndag og mandag. Til sammen 15 personer har blitt funnet i god behold etter å ha blitt meldt savnet.

Mandag sendte Røde Kors ut mannskaper for å lete etter to hundekjørere i 40- og 50-årene som onsdag la ut på tur fra Hjerkinn. De var ventet tilbake søndag og ble meldt savnet da de ikke kom hjem som planlagt. Hovedredningssentralen var også med i leteaksjonen med helikopter.

Ved 14-tiden meldte politiet at de hadde SMS-kontakt med hundekjørerne, og at alt så ut til å være i orden med de to.

Samtidig lette mannskaper også etter fire hundekjørere i 40-årene som la ut på tur fra Lesja i forrige uke, og som heller ikke kom tilbake som avtalt. De ble funnet i god behold ved Aursjøhytta nord for Dovre i løpet av formiddagen, og kom seg hjem på egen hånd.

På denne hytta satt også tre skiløpere værfast mandag. Røde Kors varslet mandag at de ville hente ned personene så snart været tillot det. I tillegg ble seks skiløpere hentet ned fra Åmotdalshytta i Oppdal mandag morgen, alle i god behold.

Ifølge politiet var det oppholdsvær, men kraftig vind i Dovre-området mandag, og det var også vinden som skapte problemer i helga. (©NTB)

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin