RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

15 sivile drept av væpnede menn i Afghanistan

Herat (NTB-AFP-DPA): Væpnede menn stanset en buss sentralt i Afghanistan og skjøt 15 sivile langs veikanten, opplyser lokale myndigheter fredag morgen.

– De tvang alle passasjerene til å stille seg på rekke, deretter skjøt de dem en etter en, sier Abdul Hai Khatibi, talsmann for guvernøren i provinsen Ghor, til nyhetsbyrået AFP.

Elleve menn, tre kvinner og et barn ble drept, ifølge talsmannen. Én mann skal ha klart å flykte, mens resten ble skutt i hodet og brystet.

Politisjefen i provinsen, Fahim Qaiem, bekrefter angrepet og anklager opprørere fra Taliban for å stå bak. Den ytterliggående islamistgruppen har foreløpig ikke kommentert hendelsen.

Antall sivile som har blitt drept i Afghanistan har økt med 24 prosent i første halvdel av 2014, viser nye tall fra FN.

Landet er også preget av uro som følge av presidentvalget, som har vært preget av anklager om valgfusk. Begge presidentkandidatene, Abdullah Abdullah og Ashraf Ghani, mener de har vunnet valget.

Valgresultatet har blitt forsinket gjentatte ganger, og en nytelling av stemmene overvåkes nå av et hundretall observatører fra Afghanistan, EU og FN. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere