RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

150 leger ber om å få hjelpe Guantanamo-fanger

Washington (NTB-AFP): Amerikanske og britiske leger ber president Barack Obama om å la de sultestreikende Guantanamo-fangene få uavhengig legehjelp.

Legene har sendt et brev til USAs president, der de ber Obama innvilge uavhengig medisinsk støtte til de over hundre sultestreikende fangene på Guantanamo.

I brevet, som onsdag sto på trykk i det medisinske tidsskriftet Lancet, argumenter legene for at fangene trenger oppfølging av andre enn militærlegene, og at dette også er påkrevd av FN og Verdens helseorganisasjon.

- Siden fangene ikke stoler på sine leger, er det ikke sannsynlig at de følger de medisinske rådene som gis, står det i brevet.

Sultestreiken på Guantanamo har pågått i over fire måneder. Av de 166 fangene på basen, sultestreiker 104. 44 av disse får nå næring gjennom rør i nesen.

En høytstående amerikansk senator som besøkte Guantanamo tidligere i juni, har bedt om en ny evaluering av prosedyrene rundt tvangsforingen, og mener det er etiske spørsmål rundt dagens metoder. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere