Gå til sidens hovedinnhold

150 meter uten fører

Trillet gjennom to fotgjengerfelt og to kryss.

Rundt klokken 1815 fikk politiet flere meldinger fra vitner i Sandviken. Meldingene gikk ut på at en bil trillet ned Kirkegaten uten fører.

- Bilen var så vidt vi vet førerløs og har rullet ned Kirkegaten og inn i Ladegårdsgaten. Den har havnet delvis utenfor veien, sier operasjonsleder i Hordalands politidistrikt, Asbjørn Andersen til BA.no.

Varebilen har krysset Nye Sandviksvei like ved Sandviken brannstasjon og står fast i et gjerde over Sjøgaten.

Frank Salazar var på tur med hundene da han fikk øye på en bil som kom kjørende ned Kirkegaten og som kjørte ned en lyktestople.

- Deretter braser den gjennom krysset og inn i et gjerde hvor den blir stående å vippe. Det er bare utrolig flaks at ikke den traff folk eller biler på sin ferd. Jeg vil anslå at den hadde en fart på omkring 40 kilometer i timen, sier Salazar til BA.nos reporter på stedet.

Da bilen stoppet, løp Salazar umiddelbart til førersetet for å se om det var noen der som trengte hjelp. Det var det ikke!

- Tenk hvis bilen hadde falt utfor og ned i den trafikkerte gaten under. Den kunne truffet en bil eller fotgjengere, sier Salazar sjokkert.

Like under der hvor bilen står krasjet i gjerdet, er det en trapp.

Varebilens ville ferd har gått fra Kirkegaten inn i krysset Ladegårdsgaten/Nye Sandviksvei hvor den har kjørt ned et parkeringsskilt og en lyktestolpe. Nå står den i Nye Sandviksvei i et gjerde over den sterkt trafikkerte Sjøgaten.

Bilen ble fjernet fra stedet ved 1900-tiden. Politiet dirigerte da trafikken på stedet.

Reklame

Slik blir du glad i i løpe

Kommentarer til denne saken