RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

150 personer svartelistet fra norske utdanningssteder

UTLEUKEKS FRA STUDIER: 150 personer er svartelistet og får ikke ta utdanning ved norske universiteter og høyskoler. Her Georg Sverdrups Hus ved Universitetet i Oslo på Blindern.
UTLEUKEKS FRA STUDIER: 150 personer er svartelistet og får ikke ta utdanning ved norske universiteter og høyskoler. Her Georg Sverdrups Hus ved Universitetet i Oslo på Blindern. Foto: UIO.
Rundt 150 personer er utestengt fra høyere utdanning i Norge, de fleste etter å ha forfalsket vitnemål eller jukset på eksamen.

Landets første såkalte svartelisteregister over personer som er utestengt fra høyere utdanning, ble opprettet av Kunnskapsdepartementet i september i år. Av de rundt 150 studentene som er svartelistet, er rundt 60 utestengt fra landets største utdanningsinstitusjon, Universitetet i Oslo, skriver VG.

Fram til da har studenter som har blitt tatt for fusk under eksamen, kunnet melde seg opp til ny eksamen i det samme faget ved et annet studiested med mindre sjanse for at dette ble oppdaget. Det nye registeret, som omfatter 51 studiesteder i Norge, sørger imidlertid for at dette ikke lenger er mulig.

- Universitets- og høyskoleloven regulerer utestenging av studenter, og den pålegger at universiteter og høyskoler informerer hverandre om studenter som er utestengt. Det nye registeret, Rust, innebærer en ny løsning på dette, sier hovedansvarlig for registeret, Agnethe Sidselrud, til avisen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere