RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

150 soldater dømt til døden i Bangladesh

Foto: A.M. Ahad
Sist oppdatert:
En domstol i Dhaka i Bangladesh har dømt 150 soldater til døden for forbrytelser under et mytteri i 2009.

Dhaka (NTB-AFP): Dommene falt etter at dommeren tidligere tirsdag hadde dømt 200 soldater til inntil 14 års fengsel. I alt 823 er tiltalt i saken, som skal være den største i sitt slag i verden.

- Grusomhetene var så avskyelige at selv de døde ikke ble behandlet etter sine rettigheter, sa dommer Mohammad Akhtaruzzaman til den fullstappede rettssalen i Dhaka da han begynte å lese opp dommen.

74 mennesker ble hakket til døde, torturert og brent levende før kroppene deres ble dumpet i grøfter og kloakker.

Hele 823 tidligere soldater i lenker ble på morgenen ført inn i rettssalen og plassert på benkerader for å høre dommen. Familiene til ti av offiserene som ble drept i opprøret, var også til stede.

Aktoratet har forlangt dødsstraff for mange av de 823 soldatene. En offentlig gransking konkluderte med at mytteriet kom etter flere år med oppdemmet sinne over lave lønninger og dårlig behandling uten at offiserer eller myndighete tok hensyn. Soldatene avskydde sine overordnede, ifølge rapporten.

2.000 politifolk og soldater fra Bangladeshs spesialstyrker omringet rettssalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere