RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1.500 stjålne malerier funnet i München

Berlin (NTB-AFP): Rundt 1.500 malerier som ble stjålet av nazistene før og under andre verdenskrig, er funnet i en leilighet i München. Den totale verdien er anslått til rundt 8 milliarder kroner.

Ifølge den tyske avisen Focus ble maleriene, deriblant signert Picasso og Matisse, funnet i leiligheten til en mann i 80-årene. Faren til mannen var kunstsamler og kjøpte verkene i løpet av 1930- og 1940-tallet. I snart et halvt århundre har maleriene ligget i mørklagte rom i mannens leilighet i München. Noe av samlingen har blitt solgt i løpet av årene, og sønnen har levd på overskuddet av salget.

Aktor i saken har foreløpig ikke villet kommentere funnet overfor det nyhetsbyrået DPA.

Nazistene plyndret kunstverk i Tyskland og rundt i Europa før og under andre verdenskrig. Mange jøder fikk kunstsamlingene sine konfiskert, før de ble solgt videre for en billig penge. Rundt 100.000 malerier, kunstverk, gobeliner og antikviteter ble tatt fra jødiske hjem i Frankrike mellom 1940 og 1944. Tusenvis av stjålne kunstverk har blitt returnert til sine gamle eiere eller deres etterkommere, men fortsatt skal det finnes titusenvis av kunstverk som fortsatt ikke er forent med sine rettmessige eiere. Så sent som i forrige uke ble det avslørt at 139 kunstverk på et nederlandsk museum kan ha blitt stjålet av nazistene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere