16-åring fikk hjertestans på skolen

Eleven (16) segnet om i klasserommet da hjertet plutselig sluttet å slå.

10.04.07 17:00

(iBergen.no) Den dramatiske situasjonen i 14-tiden tirsdag kunne fått et tragisk utfall, hadde ikke det vært for to snarrådige lærere.

Kunne dødd
- Eleven fikk et alvorlig illebefinnende inne i klasserommet. Læreren i klassen merket at han ble dårlig og noen av elevene løp ut for å tilkalle en annen lærer. Sammen ga de 16-åringen hjertekompresjoner og munn-til-munn, sier rektor Randi Wennemo ved Fana Gymnas til iBergen.no.

Mens lærerne kjempet for elevens liv, ringte en elev etter ambulanse. Gutten hadde sluttet å puste, og kunne trolig ha dødd uten den uvurderlige hjelpen fra lærere og medelever. Da ambulansen kom til skolen, pustet 16-åringen selv. Han ble umiddelbart tatt med i ambulansen for legebehandling.

- Aldri skjedd før
- Det siste jeg hørte fra helsepersonalet, var at det sto bra til med ham, sier Wennemo. Hun kjenner ikke til om eleven tidligere har hatt helseproblemer.

- Nei, jeg vet ikke årsaken til hvorfor hjertet hans stanset. Vi har aldri hatt en tilsvarende episode med en elev her på skolen før, sier Wennemo.

Etter dramaet var over hadde den ene kvinnelige læreren en lang samtale med rektor. Hun ga der uttrykk for at at hun var glad for at livredningen virket som det skulle, og for å ha fått hjelp av sin kollega.

- Det var utvilsomt en sjokkopplevelse for alle, sier Wennemo.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag