*Nettavisen* Nyheter.

16-åring siktet for voldtekt under kioskran i Oslo

LUKKEDE DØRER: Fengslingsmøtet for den siktede 16-åringen etter kioskranet i helgen gikk for lukkede dører. Både aktor Hilde Strand (t.v.) og forsvarer Marijana Lozic begjærte lukkede dører. Foto: Maria Schiller Tønnessen (Mediehuset Nettavisen)

En 17 år gammel jente skal ha blitt voldtatt da kiosken hun arbeider i ble ranet søndag kveld. To tenåringsgutter er pågrepet og siktet i saken.

03.12.15 15:59

De to guttene - på 16 og 17 år - ble pågrepet ved Glasmagasinet på Stortorvet i Oslo onsdag. Begge er siktet for et kioskran på Oslo vest søndag kveld.

16-åringen er i tillegg siktet for å ha voldtatt en tenåringsjente som var alene på jobb i kiosken under ranet.

Begge fremstilles for fengsling i Oslo tingrett torsdag ettermiddag.

16-åringen ble i et lukket fengslingsmøte torsdag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Fengslingsmøtet for 17-åringen pågår nå, og går også for lukkede dører.

- Brutalt ran

De to guttene skal ha truet jenta med kniv og ranet til seg en ukjent pengesum. 16-åringen skal så ha forgrepet seg på henne.

Politiets krimteknikere sikret seg mange spor i kiosklokalet, i tillegg til overvåkingsvideoer fra området.

– Vi har jobbet veldig intenst med denne saken. Det er både et brutalt ran og det er en ung jente som er alene på jobb som i tillegg utsettes for et alvorlig seksuelt overgrep, sier Grete Lien Metlid ved Seksjonen for vold og sedelighet i Oslo politidistrikt til TV 2.

Siktet for ytterligere en voldtekt

Aktor i fengslingsmøtene, Hilde Strand i Oslo politidistrikt, sier til Nettavisen at begge guttene, som er fra Follo og Oslo, er siktet for flere forhold. Dette skal blant annet være en angivelig voldtekt natt til onsdag i forrige uke. Denne voldtekten er begge siktet for.

16-åringens forsvarer, Marijana Lozic, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

17-åringen erkjenner straffskyld for den delen av siktelsen som går på ran.

- Min klient erkjenner straffskyld for ranet, men ikke for noe mer enn det, sier 17-åringens forsvarer, Haakon Skogstad.

Hva sier han om siktelsen som går voldtekten natt til onsdag?

- Det kjenner han ikke noe til.

Politiet vurderte å gå ut med en offentlig etterlysning og overvåkingsbilder av de to gjerningsmennene, men det ble avlyst da to mistenkte ble pågrepet onsdag.

Dømt for sexkjøp og falsk anmeldelse

16-åringen - som opprinnelig er fra Tanzania - er i Follo tingrett tidligere dømt falsk anmeldelse og for kjøp av seksuelle tjenester. Han ble i mai dømt til ungdomsstraff med gjennomføringstid på ett år.

Han skal ifølge dommen ha gitt en rumensk tigger en iPhone med øreplugger samt 150 kroner for å ha sex med ham inne på et solstudio.

Da dette ble oppdaget, hevdet han at kvinnen hadde ranet henne og tvunget ham til å ha sex med henne.

Han nektet straffskyld i retten, og sto på sin forklaring. Retten festet derimot lit til vitner, kvinnen og overvåkingsbilder fra åstedet.

17-åringen - som opprinnelig er fra Afghanistan - er også tidligere dømt. I oktober i år ble han gjennom en tilståelsesdom dømt for flere tilfeller av innbrudd og tyveri, samt bruk og oppbevaring av cannabis.

Retten endte på en betinget dom på 90 dagers fengsel med en prøvetid på to år.

Annonsebilag