16-åringer slippes fri

Foto: Rosvall, Björn Larsson (Privat/Scanpix)

Politiet har ingen mistenkte etter drapet på Nancy Tavsan (18).

05.01.10 12:45

De to 16-åringene som ble pågrepet av politiet etter å ha vært i avhør, ble tirsdag løslatt. Tirsdag valgte aktor Ulrika Åberg å ikke begjære dem arrestert, melder svenske Aftonbladet.

Ingen av de pågrepne var mistenkt for å ha utført selve drapet, men mistenkt for å ha hindret etterforskningen av den svenske drapssaken.

Dermed har politiet fortsatt ingen mistenkt gjerningsmann etter drapet på 18-åringen Nancy Tavsan.

Tavsan ble funnet død ved en gangsti i Hjällbo like utenfor Göteborg ved 01.20-tiden natt til onsdag forrige uke. Hun var ille tilredt og livløs da hun ble funnet og døde senere på sykehuset.

De to guttene har vært fengslet siden lørdag og søndag. Ifølge den svenske avisen skal de, gjennom en rekke avhør, ha blitt presset til å fortelle alt de vet. De har blitt koblet til politiets etterforskning gjennom mobiltelefonen som antas å ha tilhørt Nancy.

Ifølge svenske medier skal 16-åringene selv ha forklart at en av dem fant mobiltelefonen i mørket, liggende på bakken et stykke fra der Tavsan ble funnet. Han tok den med seg, og skjønte først senere, etter at de ble klar over drapet, at dette var hennes mobiltelefon. Da skal de ha blitt grepet av panikk, og turte ikke ringe politiet. Den andre kameraten skal ha tatt vare på telefonen.

Telefonen ble funnet sent natt til onsdag, og dermed har finneren vært i nærheten av åstedet da drapet skjedde. I avhør har han fortalt at han verken har sett Nancys kropp eller noen mistenkt lovbryter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.