RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16 års fengsel for drap i Vegusdal

Sist oppdatert:
Kristiansand (NTB): En 36 år gammel mann er i Agder lagmannsrett dømt til 16 års fengsel for å ha drept Geir Helge Usterud (37) i Vegusdal i Aust-Agder for vel et år siden.

Drapsmannen ble i sommer, i tråd med aktors påstand, dømt til 15 års fengsel i Kristiansand tingrett. Lagmannsretten skjerpet dermed denne dommen med ett år, melder Fædrelandsvennen.

Også lagmannsretten har lagt avgjørende vekt på at drapet ble gjennomført på en svært brutal måte. 36-åringen er derfor dømt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Usterud ble funnet av kjæresten sin på et småbruk i Vågsdalen i Vegusdal 17. oktober i fjor. Han var da i live, men døde kort etter av de omfattende skadene han var påført.

Ifølge Fædrelandsvennen var det sjalusi som lå bak drapet. Usterud skal ha hatt kontakt med en kvinne drapsmannen tidligere hadde hatt et forhold til.

Den drapsdømte mannen fortalte i tingretten at han dro til Vegusdal for å få slutt på at drapsofferet oppsøkte ekskjæresten. 36-åringen ble etter ugjerningen pågrepet i en væpnet politiaksjon på Krøgenes ved Arendal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere