*Nettavisen* Nyheter.

16 års fengsel for Grua-drapet

Foto: (Scanpix)

En 29 år gammel mann er dømt til 16 års fengsel for drapet på sin kone på Grua sommeren 2013.

07.02.14 11:21

Det er NRK som opplyser at den afghanske mannen nå er dømt til 16 års fengsel i Gjøvik tingrett for drapet på sin 17 år gamle kone Fahezeh Ahmadi. Kvinnen ble stukket tre ganger i magen og døde av forblødning.

Mannen er også dømt til å betale 986.000 kroner i oppreisning og erstatning til parets to barn.

29-åringen var først tiltalt for forsettelig drap, men tiltalen ble endret til overlagt drap fordi påtalemyndigheten mente at han hadde planlagt drapet.

- Jeg kan ikke se et eneste formildende moment i denne saken, sa statsadvokat Torbjørn Klundseter da han la ned påstand om 18 års fengsel i tirsdag, melder NRK. Han mener den tiltalte 29-åringen har hatt en klar hensikt om å ta livet av sin 17 år gamle kone Fahezeh Ahmadi. Tiltalte hadde erkjent forsettlig drap, som har en strafferamme på 15 års fengsel, men nektet for at drapet var planlagt.

Den afghanske kvinnen hadde nettopp flyttet inn i søsterens leilighet på Grua da hun ble drept i juni 2013. Hun og datteren hadde fram til da bodd på et asylmottak i Lyngdal i Vest-Agder. Etter drapet flyktet 29-åringen med datteren. Han ble pågrepet etter fire dager på en kafé i Roma.

Det tok to måneder å få mannen utlevert til Norge. Han har sittet i varetekt i Oslo siden august i fjor. Den to år gamle datteren ble tatt hånd om av barnevernet og har siden bodd i fosterhjem på hemmelig adresse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag