RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DRAMATISK: Oversvømmelser på den franske Rivieraen har krevd minst ti menneskeliv. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix
DRAMATISK: Oversvømmelser på den franske Rivieraen har krevd minst ti menneskeliv. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

16 døde i oversvømmelser i Frankrike

Sist oppdatert:
De voldsomme oversvømmelsene på den franske Rivieraen har krevd minst 16 menneskeliv, opplyser president François Hollande.

Blant ofrene for uværet i Frankrike var tre mennesker som druknet på et eldrehjem da elva Brague gikk over sine bredder i nærheten av byen Antibes på grunn av kraftig regnvær.

Tre mennesker var tidlig søndag ettermiddag fortsatt savnet.

– Dette er ikke over, sa Hollande da han besøkte det flomrammede eldrehjemmet i byen Biot og møtte redningsmannskaper i området.

Biler i sjøen

Folk omkom også i Cannes, Golfe-Juan og Mendeliu-la-Napoul, opplyser presidentens kontor. Blant de døde er ofre som ble fanget i en parkeringskjeller.

– Noen biler ble skylt ut i sjøen, sier Cannes' ordfører David Lisnard.

– Vi har berget mange mennesker, og nå må vi være årvåkne for plyndring, tilføyer han.

Vann og skrot flommet gjennom oversvømmede gater både i den berømte festivalbyen og i den populære nabobyen Nice.

Fotball avlyst

Minst 27.000 husstander var søndag fortsatt uten strøm som følge av stormen. I Côte d'Azur kom det opptil 180 millimeter nedbør i løpet av tre timer.

Det franske togselskapet SNCF opplyser at flere tog med flere hundre passasjerer om bord har blitt stanset for å ivareta sikkerheten til passasjerene. Opptil 500 turister, blant dem flere briter og dansker, måtte tilbringe natten på flyplassen i Nice, mens fotballkampen mellom Nice og Nantes måtte avlyses på grunn av regnet.

På campingtak

I byen Antibes står flere store gater under vann.

– Campingplasser ligger under vann, og to helikoptre sirkler rundt for å ivareta sikkerheten til folk. Noen av dem sitter fast på taket til campingbilene sine, sier en talsmann for brannvesenet.

Ordførerens kontor i Cannes opplyser at en nødplan er iverksatt, og at den innebærer mobilisering av politi, nødetater og lokale myndigheter. I Nice anslår ordførerens kontor at nedbørsmengden de siste to dagene utgjør 10 prosent av gjennomsnittsnedbøren på et helt år.

På morgenkvisten var den verste stormen over i Frankrike, og uværet er satte kurs for den italienske kysten, opplyser franske meteorologer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere