Gå til sidens hovedinnhold

16 drept etter drap på al-Qaida-leder i Jemen

Sanaa (NTB-Reuters-AFP): En al-Qaida-leder i Jemen ble torsdag drept av sin halvbror, noe som utløste en familiefeide der minst 16 andre mennesker mistet livet.

Også halvbroren og en tredje bror er blant de drepte i kampene som foregikk i provinsen al-Baydah, opplyser tjenestemenn i landet.

Den drepte al-Qaida-lederen, Tareq al-Dahab, ledet i forrige måned et angrep mot byen Radda sørøst for hovedstaden Sanaa, men al-Qaida-styrkene trakk seg ut etter ni dager på grunn av press fra stammen.

Han var sønn av en mektig sjeik som døde for to år siden, noe som utløste en konflikt om hvem av sønnene som burde overta som familiens overhode.

Den eldste broren Majid ble utnevnt til stammeleder, men han møtte motstand blant sine brødre. De har i dessuten tatt parti for ulike grupperinger under opprøret i Jemen, noe som har forsterket konflikten.

En tjenestemann sier at Dahab ble drept av broren Hizam i sin egen bolig. Hizams hus ble deretter rammet av en eksplosjon, og både Hizam og Majid ble drept. Ytterligere elleve væpnede menn ble drept da bilen de satt i, ble angrepet, ifølge kilder. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen