*Nettavisen* Nyheter.

16 politifolk skadd i sammenstøt i Nord-Irland

Belfast (NTB-AFP): Politiet forsøkte å stanse sammenstøt mellom ulike grupper i Nord-Irlands hovedstad Belfast lørdag, men havnet selv i sentrum av begivenhetene. 16 politifolk ble skadd i tumultene.

Protestene er de foreløpig siste i en rekke fra folk og grupper som er rasende over beslutningen om å fjerne det britiske flagget fra Belfasts rådhus. Demonstrasjonene ser ikke ut til å avta, og lørdag skjøt politiet med gummikuler og brukte vannkanoner for å stanse opptøyene.

Ifølge øyenvitner ble steiner og fyrverkeri kastet mot politifolkene da de forsøkte å holde såkalte lojalister, det protestantiske miljøets mest hardbarkede kjerne, unna katolske nasjonalister i Short Strand-området av Belfast.

Beslutningen i fjor om å fjerne det britiske flagget fra rådhuset har utløst noen av de mest langvarige protestene i den britiskkontrollerte provinsen siden fredsavtalen i 1998 avsluttet en 30 år lang borgerkrig. Flaggbeslutningen setter strek for en over hundre år lang tradisjon.

Etablerte politiske partier på begge sider av det politiske spekteret i Nord-Irland har gått sammen om å fordømme voldsbruken i protestene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag