RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16 politifolk skadd i sammenstøt i Nord-Irland

Belfast (NTB-AFP): Politiet forsøkte å stanse sammenstøt mellom ulike grupper i Nord-Irlands hovedstad Belfast lørdag, men havnet selv i sentrum av begivenhetene. 16 politifolk ble skadd i tumultene.

Protestene er de foreløpig siste i en rekke fra folk og grupper som er rasende over beslutningen om å fjerne det britiske flagget fra Belfasts rådhus. Demonstrasjonene ser ikke ut til å avta, og lørdag skjøt politiet med gummikuler og brukte vannkanoner for å stanse opptøyene.

Ifølge øyenvitner ble steiner og fyrverkeri kastet mot politifolkene da de forsøkte å holde såkalte lojalister, det protestantiske miljøets mest hardbarkede kjerne, unna katolske nasjonalister i Short Strand-området av Belfast.

Beslutningen i fjor om å fjerne det britiske flagget fra rådhuset har utløst noen av de mest langvarige protestene i den britiskkontrollerte provinsen siden fredsavtalen i 1998 avsluttet en 30 år lang borgerkrig. Flaggbeslutningen setter strek for en over hundre år lang tradisjon.

Etablerte politiske partier på begge sider av det politiske spekteret i Nord-Irland har gått sammen om å fordømme voldsbruken i protestene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere