*Nettavisen* Nyheter.

16 veier stengt i Finnmark

I BEREDSKAP: Redningsskøyta Peter Henry von Koss kom mandag til Honningsvåg der den var ønsket i beredskap i forbindelse med snøskred.

I BEREDSKAP: Redningsskøyta Peter Henry von Koss kom mandag til Honningsvåg der den var ønsket i beredskap i forbindelse med snøskred. Foto: (Redningsselskapet)

16 veier i Finnmark er stengt på grunn av uvær og snøskred tirsdag morgen.

14.01.20 08:15

– Det har gått 13 ras på strekningen mellom Nordvågen og Honningsvåg. Seks av rasene har gått over veien, sier trafikkoperatør Grethe Turmo Hatten hos Vegtrafikksentralen til iFinnmark.

Vegtrafikksentralen skal etter planen foreta nye vurderinger av de aktuelle veiene klokken 10 tirsdag.

I forbindelse med snøskredene ved Holmbukt utenfor Honningsvåg er 60 personer fra 29 husstander evakuert. I tillegg er ti personer evakuert fra et hybelbygg i Kamøyvær, skrev politiet i Finnmark på Twitter mandag kveld.

(©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre. RASSTENGT: Fylkesvei 8050 Nordvågen - Honningsvåg i Nordkapp kommune er tirsdag morgen stengt på grunn av ras. Det samme gjelder E69 Holmbukt - Honningsvåg.

RASSTENGT: Fylkesvei 8050 Nordvågen - Honningsvåg i Nordkapp kommune er tirsdag morgen stengt på grunn av ras. Det samme gjelder E69 Holmbukt - Honningsvåg. Foto: (Statens vegvesen)

Klikk på bildet for å forstørre. SNØSKREDFARE: Mandag gikk meteorologene ut med dette farevarslet: Lokalt mye snø og vindøkning fører til stor snøskredfare, faregrad 4, i området Finnmarkskysten tirsdag.

SNØSKREDFARE: Mandag gikk meteorologene ut med dette farevarslet: Lokalt mye snø og vindøkning fører til stor snøskredfare, faregrad 4, i området Finnmarkskysten tirsdag. Foto: (Meteorologisk institutt)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag