RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Wiik, Eirill (SCANPIX)

16.000 får krav om tilbakebetaling

Helsemyndighetene betalte ut 20 millioner og vil ha tilbake 17 av dem.

Det er personer som har vært til behandling ved poliklinikker i Helse Midt-Norge, og som har fått dekket dette av Helfo (Helseøkonomiforvaltningen), som nå risikerer å måtte betale tilbake penger.

Årsaken er at Helfo har samme egenandel to ganger for 30.000 mennesker. Feilen har skjedd i forbindelse med systemendringer i organisasjonen.

Disse har fått utbetalt til sammen 20 millioner kroner. Nå kreves 17 millioner tilbakebetalt fra 16.600 av disse personene. I gjennomsnitt er det litt over en tusenlapp fra hver.

– Vi beklager sterkt de ulempene dette vil medføre for de som har mottatt for mye penger, sier avdelingsdirektør Steinar Mathisen i Helsedirektoratet til Dagens Medisin.

Mange av feilutbetalingene er mindre enn 430 kroner og kan ikke kreves refundert etter Folketrygdloven. Helfo vil imidlertid ha tilbake utbetalingene over 430 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere