16.000 flyktninger og migranter til Danmark på tre uker

Dansk politi sjekker et tog med flyktninger og migranter om bord i Rødbyhavn tidligere i september.

Dansk politi sjekker et tog med flyktninger og migranter om bord i Rødbyhavn tidligere i september. Foto: Jens Nørgaard Larsen (NTB scanpix)

Det siste døgnet er rundt 700 flyktninger og migranter ankommet Danmark. Det bringer antallet de siste 20 dagene opp i minst 16.000.

Det er Rigspolitiet i København som legger fram de ferske tallene. Politiet gjør oppmerksom på at dette er et minimumsantall, siden det baserer seg på stikkprøvekontroller av et begrenset antall tog, busser og biler.

Antallet regnes fra 6. september, da et stort antall flyktninger og migranter stakk av fra danske myndigheter fordi de fryktet at de ville bli tvunget til å søke asyl i landet.

En stor del av de 16.000 har reist videre til andre land, og bare et mindretall har søkt om asyl i Danmark, som er kjent for en restriktiv politikk på området.

Politiet på Sydsjælland og Lolland-Falster opplyste fredag at man i perioden har sendt 47 personer tilbake til Tyskland. Politiet har også siktet 26 personer for å ha hjulpet migranter og asylsøkere med å ta seg inn i eller gjennom Danmark. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.