RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

163.000 vil forby pels

(Dyrebeskyttelsen)
Men politikerne henger ikke med, mener Dyrevernalliansen.

Facebook-siden «Forby pels nå» har siden oppstarten i oktober fått nær 163.000 medlemmer.

- Dette viser litt av det veldige folkelige engasjementet i forbindelse med avsløringene om pelsdyroppdrett, sier informasjonsansvarlig Live Kleveland i Dyrevernalliansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Vi blir ringt opp av annonseselgere som sier de vil annonsere på Facebook-siden vår fordi den nå er en av Norges største, sier Kleveland.

- Det er en utrolig bredde i hvem som er med, det er hele landet, alle aldersgrupper og både kvinner og menn, forteller hun.

- Formidabelt engasjement

Kleveland mener engasjementet også utenfor internett er formidabelt.

- Vi har sett en strøm av andre som tar til orde mot pels, blant annet flere bønder som skriver leserinnlegg mot pelsdyroppdretterne og ledere i flere aviser i hele landet, sier Kleveland.

Ikke like stor politisk motstand

Engasjementet gjenspeiles imidlertid ikke politisk, mener Kleveland.

- Dette veldig brede engasjementet opplever vi som en stor kontrast til hva de politiske partiene signaliserer. I en stortingsdebatt 18. november om pelsdyroppdrett var det mange av politikerne som forsvarte næringen. Bare Venstre og SV gikk klart ut mot pelsdyroppdrett, alle de andre partiene støtter næringen. Da lurer vi på: hvor er antennene til politikerne, sier Kleveland.

Forstår frustrasjonen

Stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen (SV) forstår godt frustrasjonen over politikernes holdning.

- Men jeg tror det kommer til å presse seg frem et forbud. Jeg mener de som er engasjert i pelsdyrsaken bare må fortsette å øve press, fordi demokratiet fungerer best når det er en sammenheng mellom folk som vil noe og politikere på innsiden. Så skal vi gjøre hva vi kan fra innsiden, sammen med Venstre og folk som er enige med oss inn i andre partier, særlig Arbeiderpartiet, sier Thorkildsen.

- Ta til vettet!

Og det står ikke på engasjementet inne på Facebook-siden:

«Med de politikerne vi har og alle trangsynte mennesker i Norge, ser det ut som vi nå må starte en hardere krig enn noen gang», lyder deler av en kommentar på Facebook-siden.

«Ta til vettet, da! Det er jo bare helt meningsløst å holde dyr i bur, kun for vår pyntesyke!», lyder en annen.

Og en tredje: «Er det bare meg, eller er tanken på å røske av folk pelskåpene utrolig fristende?»

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere