Ifølge det iranske nyhetsbyrået ISNA skal 168 mennesker ha vært med på flyet som styrtet onsdag. 153 var passasjerer og flyet hadde en kabinbesetning på 16, melder Reuters.

Russisk flytype
Passasjerflyet, av typen Tupolev, var på vei fra Teheran til Jerevan, hovedstaden i Armenia. Flyet skal ha styrtet nær landsbyen Jannatabad, ikke langt fra byen Qazvin som ligger 12 mil nordvest for Teheran.

Flyet skal ha styrtet 16 minutter etter at det tok av fra International Imam Khomeini Airport i Teheran.

Det melder luftfartsverket i Iran til Press TV.

Brannsjefen i Qazvin, Hossein Bahzadpour, har fortalt nyhetsbyrået IRNA at alle om bord på flyet er drept i ulykken. Flyet ble fullstendig ødelagt og redningsmannskaper ble møtt av et flyvrak i flammer, melder AP.

- Det er svært sannsynlig at alle passasjerene på flyet er død, sier Bahzadpour.

TV-bildene viser et massivt krater der flyet har styrtet. Flydeler ligger spredt over et stort område.

Bruker eldre fly
Flyet var fra selskapet Caspian Airlines, et russisk-iransk samarbeidsprosjekt grunnlagt i 1993. Årsaken til ulykken er fortsatt ikke kjent og den svarte boksen, ferdskriveren, er heller ikke funnet.

Iran er kjent for å ha mange flyulykker, men det er tre år siden landet sist opplevde en flystyrt.

Siden 2002 har tre Tupolev-fly krasjet i Iran.

Både den sivile og militære flyflåten består av mange eldre fly, og disse er gjerne i dårlig stand på grunn av dårlig vedlikehold.

HTML EMBED

Vrakrestene etter den siste flystyrten skal ha dekket et stort område.

- Da vi kom til ulykkesstedet fant vi ut at ulykkesområde var svært stort med vrakrester etter flyet som har blitt kastet mellom 150 og 200 meter gjennom luften, sier brannsjefen i Qazvin til BBC.