RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17-åring banket mor i fylla

Moren trodde hennes siste time var kommet da sønnen hamret løs på henne med knyttenevene.

(iBergen.no) Den nå 18 år gamle mannen slapp likevel fengselsstraff.

Slo mens moren kjørte
Det var i romjulen 2007 at gutten gikk fullstendig amok i fylla. Etter å ha drukket tett på en fest hele kvelden, ble han hentet i bil av sin mor. Hun reagerte med irritasjon da hun så sønnen sin stupfull og konfronterte ham med drikkingen.

Det hindret imidlertid ikke 17-åringen fra å åpne nok en øl, noe som falt i dårlig jord hos moren. Gutten helte da deler av flaskens innhold på henne, slik at hun ble rasende. Han svarte da med å slå henne hardt i ansiktet mens hun kjørte.

Slo og sparket
Etter å ha kastet sønnen ut av bilen kjørte kvinnen hjem. I speilet på badet kunne hun se skadene sønnen hadde påført henne i ansikt. Mens hun tørket bort blod fra et kutt over høyre øye, hørte hun sønnen komme hjem og umiddelbart gå i gang med å knuse ting.

Forslått og blødende forsøkte hun å roe ham ned, men han gikk løs på henne igjen. I basketaket slo og sparket han henne flere ganger før bestefaren kom til og fikk stoppet gutten. Like etter kom politiet og pågrep ham.

- Slo som om jeg var en død ting
I Bergen tingrett forklarte han at han husket lite fra kvelden, men moren fortalte at hun trodde hennes siste time var kommet da sønnen gikk til angrep.

Hos legen måtte hun sy tre sting over øyet og ble sykemeldt i to uker. I ettertid har hun slitt med smerter i nakke og hodet, i tillegg til gjentatte mareritt om hendelsen.

I sorg over faren
Den voldelige oppførselen var svært utypisk for den tidligere ustraffede sønnen, men han mente det kunne skyldes at faren hans hadde gått bort bare kort tid i forveien. Dommerne tok hensyn til det da de skulle utmåle straffen mot ham.

«Til tross for det alvorlige overfallet av fornærmede finner retten under noe tvil at den riktige straffereaksjonen vil være samfunnsstraff. Tiltalte får dermed en følbar reaksjon, uten at han utsettes for den belastning et fengselsopphold kan innebære for en ung person.» konkluderer retten i dommen.

Han ble idømt 60 timer samfunnsstraff.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere