RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17-åring svindlet fostermor

Ved å trikse litt med tallene, klarte gutten å få utbetalt 800 kroner i uken fra fostermorens konto.

Midhordland tingrett måtte straffe den unge lovbryteren både for dokumentfalsk, bruk av narkotika og to innbrudd.

Loppet fostermor
Den 17 år gamle gutten bor hos en fosterfamilie i en av Bergens omegnskommuner, og alle forholdene han ble dømt for, skriver seg tilbake til årets fire første måneder. I februar forfalsket han en fullmakt fra fostermoren som ga ham rett til å heve 300 kroner i uken fra den lokale banken. Med sirlig finurlighet endret han beløpet til 800 kroner og loppet dermed sin fostermor ukentlig for 500 kroner.

To måneder senere var han og en kamerat sammen om å gjøre innbrudd i en lokal butikk. Med en jernstang knuste de vinduet og robbet kjøpmannen for alkohol og tobakk. Tre dager senere gjentok de suksessen i en annen butikk, hvor de stjal tilsvarende varer i tillegg til 7600 kroner i kontanter.

Innrømmet alt
Saken ble sendt til retten med begjæring om at gutten skulle dømmes, hvilket både han selv og vergen hans godtok. Gutten tilsto uforbeholdent alle tiltalepunktene mot ham.

Av allmennpreventive hensyn mente retten det var på sin plass å reagere strengt mot 17-åringens lovbrudd, men fant at det var særskilte omstendigheter som gjorde at straffen måtte gjøres så mild som mulig. Den vanskeligstilte 17-åringen ble vurdert som psykisk svak og hadde spesielle behov for å utvikle seg i en positiv retning.

Han ble derfor dømt til 30 dagers betinget fengsel og 2000 kroner i bot. Sammen med kameraten må han også betale 7200 kroner til den ene butikken de brøt seg inn i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere