Gå til sidens hovedinnhold

- 17-åringen dro ut kvinnens innvoller

Den yngste voldtektsmistenkte skal ha vært den mest brutale av dem alle, ifølge tiltalen.

Torsdag ble fem indiske menn tiltalt for drap, bortføring og voldtekt av den 23 år gamle kvinnelige fysioterapistudenten, som ble voldtatt og mishandlet på en buss 16. desember i New Delhi.

Kvinnen døde i romjulen som følge av skadene hun ble påført under mishandlingen. 23-åringen skal blant annet ha blitt mishandlet med en jernstang. Kvinnens kjæreste ble også bortført og mishandlet om bord i bussen, men slapp unna med livet i behold.

En sjette mistenkt er en 17 år gammel gutt som er under den indiske kriminelle lavalder. Derfor har han ennå ikke blitt tiltalt i saken, men får saken sin behandlet av en ungdomsdomstol.

Politiet venter på svar fra medisinske prøver som skal kunne fastslå guttens definitive alder.

Groteske detaljer
Tiltalen inneholder groteske detaljer fra gruppevoldtekten, og viser blant annet at det var den mindreårige som var mest brutal av dem alle, skriver den indiske avisen Hindustan Times.

17-åringen skal ifølge tiltalen ha dratt ut kvinnens innvoller, samt voldtatt henne to ganger.

I tillegg skal det ha vært 17-åringen som kom med forslaget om å kaste kvinnen ut av bussen og la henne bli liggende igjen naken på veien.

- Av alle personene som var om bord på bussen, så var det to personer som var mest barbariske. NN, som er den hovedmistenkte, og den mindreårige, sier en anonym politikilde til Hindustan Times.

- Begge hadde forgrepet seg seksuelt på henne to ganger. NN var den første som forgrep seg, og deretter den mindreårige, sier kilden til avisen.

- Senere, da hun var bevisstløs, voldtok NN og den mindreårige henne for andre gang, sier kilden.

Frykter angrep fra mobb
Ingen av de tiltalte møtte i retten torsdag da det ble tatt ut tiltale mot dem. Det skyldes at politiet frykter de mistenkte voldtektsmennene vil bli angrepet av en mobb på vei inn i rettslokalet.

Ifølge indiske medier viser tiltalen at DNA-prøver knytter alle de fem tiltalte til ugjerningen. De fleste av dem er slumboere i den indiske hovedstaden.

De fem mennene er også tiltalt for drapsforsøk på kvinnens kjæreste. Kvinnens identitet hemmeligholdes av hensyn til familien.

Voldtektssaken har skapt enorme reaksjoner i India, hvor voldtekt er et utbredt problem.

Voldtekt registreres hver 18. time i hovedstaden New Delhi, og hvert 20. minutt i hele landet, ifølge offisielle tall. Det som registreres, er trolig bare en del av tilfellene, melder NTB.

Familien til offeret krever dødsstraff for voldtektsmennene. Flere politikere har også krevd at de skyldige må dømmes til døden.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Quiz: Hva heter Mummitrollet på originalspråket?