RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17 års fengsel for å kjempe med IS


IS: En russisk mann er dømt til 17 års fengsel for å ha kjempet for terroristorganisasjonen IS. Straffen er langt strengere enn hva norske Syria-farere kan forvente seg.
IS: En russisk mann er dømt til 17 års fengsel for å ha kjempet for terroristorganisasjonen IS. Straffen er langt strengere enn hva norske Syria-farere kan forvente seg. Foto: Uncredited (Ap)
Det var selvfølgelig ingen norsk domstol som dømte den tidligere IS-krigeren.

Rostov-na-Don (NTB-AFP): En russisk militærdomstol har dømt en mann til 17 års fengsel for å ha kjempet med Den islamske staten (IS) i Syria, melder russiske medier.

Dommen falt i en militærdomstol i byen Rostov-na-Don sørvest i Russland mandag, og er langt strengere enn hva norske IS-krigere kan forvente.

Ifølge domstolen dro mannen, som er muslim og russisk statsborger fra delrepublikken Dagestan i Nord-Kaukasus, til Syria der han først oppholdt seg i en treningsleir før han etter en stund sluttet seg til IS og kjempet sammen med andre opprørsgrupper mot syriske regjeringsstyrker. Han skal også under oppholdet i Syria blant annet ha trent på metoder for å utføre terrorhandlinger, ifølge en talskvinne for domstolen.

Mannen ble pågrepet i Egypt i oktober i fjor og deretter utlevert til Russland.

I juli ble en 24 år gammel nordmann fra Fredrikstad dømt til åtte års fengsel for å ha kjempet med IS og al-Nusra-fronten, som har forgreininger til al-Qaida. Han har anket dommen til lagmannsretten.

NORSKE SYRIA-FARERE: Dette bilde ble lagt fram i Oslo tingrett som bevis, fra venstre en 28 år gammel tiltalt, den 30 år gamle norsk-somaliske tiltalte, og den norske IS-lederen Bastian Alexis Vasquez (24). Til høyre for Vasquez står en nordmann som er drept i kamp i Syria.

I mai i år ble tre personer dømt i Oslo tingrett for å ha støttet og kjempet for IS. To av mennene fikk henholdsvis fire år og ni måneders fengsel, og fire år og tre måneders fengsel, for å ha sverget troskap til IS, og for å ha kjempet med våpen for terrorgruppen.

En tredje domfelt fikk sju måneders fengsel for å ha kjøpt utstyr til sin bror, som kjempet for IS i Syria.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere