Gå til sidens hovedinnhold

17 asylsøkere fortsatt på frifot

Jessheim (NTB): 17 av de 33 asylsøkerne som ble sluppet fri fra Trandum under politistreiken i mai, er fortsatt på frifot, vel to måneder etter at de ble løslatt.

I mai tok Unio 42 ansatte i Politiets utlendingsinternat på Trandum ut i streik. Politiets utlendingsenhets (PU) ledelse fant det dermed uforsvarlig å ha så mange som 65 personer i internatet, og slapp fri 33 av dem.

Alle de 33, stort sett menn fra Nord-Afrika, satt inne i påvente av tvangsutsendelse og/eller identitetsavklaring, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad.

- Ti av disse befinner seg i dag enten på mottaket eller annen bestemt adresse, og politiet har kontroll på dem. To er uttransportert, to er fortsatt på meldeplikt, og to er på ny satt i forvaring, sier kommunikasjonssjef Cecilie Johansen i Politiets utlendingsenhet (PU) til avisen.

Politiets utlendingsinternat på Trandum er Norges eneste lukkede forvaringssenter for personer som skal tvangsutsendes fra Norge fordi de ikke har lovlig opphold. Blant de innsatte er flere straffedømte. (©NTB)

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer