Gå til sidens hovedinnhold

- 17. mai kan bli fantastisk

Men noen byger truer deler av landet.

Meteorolog Steinar Skare ved StormGeo har akkurat gjort seg ferdig med langtidsvarselet som strekker seg til og med mandag 17. mai.

Sjekk været der du bor

Helgeværet kan se skummelt ut for festklare nordmenn, men akkurat på nasjonaldagen kan det bli ganske fin og opphold over det meste av landet.

- På Østlandet viser prognosene regn på lørdag, og på søndag blir det veldig vått. Nedbøren brer seg fra de østlige delene og vestover. Men 17. mai sprekker skydekket opp flere plasser, så det kan se ut som det er bedring i sikte.

Sørlandet får mye av det samme været, men de samme vannmassene er det ikke snakk om. Dermed er det håp om litt sol også i delen av landet.

Og vinneren er ...

Det er vinder fra sør og sørøst som gir de nordligste fylkene det beste helgeværet. Varmen som har ligget over Russland beveger seg nå mot Nord-Norge og vinter kan plutselig bli sommer for nordlendingene.

- Nord-Norge er helt klart den store vinneren. Hele landsdelen får fint vær. Bare noen byger helt sør i Nordland er unntaket, sier Skare.

Enkelte steder i Finnmark er det meldt om temperaturer opp mot 22 grader. Dette gjelder steder som Alta og Kautokeino, og godværet begynner allerede lørdag og varer til og med nasjonaldagen mandag. Temperaturene kan avvike noe, for ifølge meteorologen, kan det være lokale variasjoner.

I Midt-Norge begynner helgen med regn i de østlige områdene og da særlig inn mot grenseområdene. Ut mot kysten vil været fredag og lørdag være ganske fint.

17. mai er det enkelt byger som kan ødelegge feststemningen fra Trøndelag i nord til Møre og Romsdal i vest.

Variert helg sør for Stad

På Vestlandet, sør for Stad, blir det fint vær fredag og lørdag, mens det på søndag blir regn. På nasjonaldagen blir det mer byger, så da er sjansen for sol ikke helt fraværende.

Finnmark sikker som nevnt av med topptemperaturene både til helgen og 17. mai.

På Østlandet meldes det om temperaturer rundt 15 grader, mens Sørlandet og Vestlandet vil ligge litt under dette. I Trøndelag blir det litt varmere, jo lengre nord man kommer.

Sjekk været der du bor

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken