RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17. mai-krise

Sist oppdatert:
Ingen bunad? Ingen fengende 17. mai-antrekk? Her er litt inspirasjon i siste liten.

(SIDE2): 17. mai-antrekket fortsatt utestående, butikkene er stengt og man har ingenting å ta på seg. År etter år minnes man hvorfor det er både praktisk, lettvint og ikke minst flott å ha en bunad integrert i klesskapet.

Vel, ingen grunn til panikk.

Bruk det norske flagget som inspirasjon, og gjengi fargene i antrekket.

RØDT - ofte fungerer fargen utmerket på tilbehør eller ett plagg for å friske opp antrekket. En rød veske, hatt, belte eller liknende gjengir flaggets sprekeste farge. Alternativt er en rød kjole alltid flott, klassisk og ikke minst oppsiktsvekkende.

HVITT - En av vårens hotteste trender fargemessig. Uskyldshvite plagg som boheminspirerte skjørt, romantiske kjoler eller de mer androgyne dressbukser og jakker funker utmerket på nasjonaldagen.

BLÅTT - Plagg i ulike blåtoner er ytterligere en trend i vår, og verdens celebriteter har omfavnet fargen fra første stund. Fra lysende turkis til dyp marineblå utvider valgmulighetene, og sjansen for at klesskapet ditt rommer minst ett slikt plagg er stor.

Er man ekstra patriotisk er det på denne dag lov å kombinere alle tre fargene, så lenge man ikke ender opp som et vandrende flagg. Du skal vifte et flagg, ikke være et.

17. mai er heller ikke en motevisning, så man trenger ikke slavisk tenke på trender på denne dag; pynt deg slik du vil.

Hvis alt håp er ute, garderoben er lite samarbeidsvillig og 17.maistemningen forsvinner med plaggene du forkaster som ubrukelige: Kjøp et flagg, en fløyte og en godterismokk, da er accessoarene om ikke annet på plass.

Flere spalter fra Linn Glasø:

Frihet i en liten eske?

Stil etter humøret

Preppy skolegutter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere