*Nettavisen* Nyheter.

17. mai-været: Småkjølig, vått eller sol og opphold

17. MAI-VÆRET: På Vestlandet blir det vått og på Østlandet kjølig på 17. mai, ifølge meteorologen.

17. MAI-VÆRET: På Vestlandet blir det vått og på Østlandet kjølig på 17. mai, ifølge meteorologen. Beveger vi oss lenger nordover, finnes det lyspunkter. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr)

Velger du en våt, småkjølig eller en solfylt 17. mai? Her er vær-alternativene.

15.05.20 14:50

Bor du på Østlandet kan du vente deg en småkjølig 17. mai, lyder varselet fra Meteorologisk institutt fredag. Du må lenger nord for å finne godvær. De som venter på varmere vær, kan se fram mot neste uke. Da ser det ut til å snu.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

- Det blir nok godt å ha bunaden på. Selv om sola kommer til å titte fram innimellom, kan det også komme noen skyer og ettermiddagsbyger, skriver meteorologene på Twitter om været på Østlandet.

På Vestlandet viser prognosene vått vær på 17. mai.

Meteorologene har sendt ut en illustrasjon som viser hvor mye nedbør som er ventet til sammen i løpet av hele dagen.

- Det skal regne mest på starten av dagen, så spar isen til ettermiddagen, lyder rådet fra Meteorologisk institutt på Twitter.

For Vestland fylke og for Rogaland er det dessuten sendt ut farevarsel for mye snø fra fredag kveld. Farevarselet forteller at det fra natt til lørdag og tidlig lørdag er ventet at nedbøren forbigående kan komme som snø også under 200 meter.

- Lokalt i fjellet kan det komme 20-40 centimeter snø i løpet av 24 timer, lyder varselet for Vestland. For Rogaland er det ventet at snøgrensen er høyest lørdag kveld og lavest på nattestid og tidlig morgen lørdag. Her kan det komme 20-30 centimeter snø i løpet av 24 timer, ifølge farevarselet.

Klikk på bildet for å forstørre. GODE UTSIKTER: Slik ser langtidsvarselet ut for Bodø fredag med gode utsikter for helga med sol og oppholdsvær.

GODE UTSIKTER: Slik ser langtidsvarselet ut for Bodø fredag med gode utsikter for helga med sol og oppholdsvær. Foto: (Yr)

I Nord-Norge er det Nordland som har trekt det lengste strået for finvær på 17. mai.

- Det blir det opphold og sol i sør, melder meteorologene på Twitter.

- I Troms og Finnmark derimot, blir det dessverre snøbyger. På Svalbard blir det skyet, men oppholdsvær.

- Gradvis varmere

Mai har vært en kjølig måned i Norge, men fra midten av neste uke ser det ut til å snu.

- Da blir det gradvis varmere. I nord går det også sakte rett vei, melder meteorologene.

Klikk på bildet for å forstørre. LYSE UTSIKTER FOR NORDLAND: I Nord-Norge er det Nordland som ligger an til å få det beste 17. mai-været. Her går meteorologene så langt som å varsle sol og oppholdsvær.

LYSE UTSIKTER FOR NORDLAND: I Nord-Norge er det Nordland som ligger an til å få det beste 17. mai-været. Her går meteorologene så langt som å varsle sol og oppholdsvær. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr)

Se de siste Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag