RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1,7 millioner kroner i erstatning for T-skjortebråk

New York (NTB-AFP): En amerikansk flypassasjer, som måtte dekke til en T-skjorte fordi den hadde arabiske skrifttegn, er tilkjent nærmere 1,7 millioner kroner i erstatning.

Raed Jarrar fikk store problemer da han skulle gå om bord i et fly fra selskapet JetBlue Airways ved JFK-flyplassen i New York i 2006.

Sikkerhetsvaktene nektet å slippe ham om bord før han tok av seg T-skjorten med teksten «Vi vil ikke være tause» på arabisk.

Andre passasjerer hadde angivelig klaget, og sikkerhetsvaktene og flyselskapet hevdet at det å fly med en t-skjorte med arabiske skrifttegn var som å troppe opp i en bank med teksten «Jeg er en raner» på brystet.

Jarrar gikk til slutt med på å dekke til T-skjorten med en annen som han fikk utdelt av JetBlue Airways og slapp deretter om bord mot at han satte seg helt bakerst.

Med støtte fra den amerikanske borgerrettsorganisasjonen ACLU har Jarrar nå fått nærmere 1,7 millioner kroner i erstatning fra sikkerhetsvaktene og flyselskapet for behandlingen han fikk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere