RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17 mistet lappen

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
Sist oppdatert:
I alt 14 personer mistet førerkortet etter råkjøring på Danmarksplass i helgen. Totalt ble 17 personer fratatt lappen i helgen.

«17 bilførere mistet i helgen førerkortet etter å ha kjørt for fort på Bergensveier. 14 av disse ble tatt på Danmarksplass, der det i forrige uke var to ulykker med personskade.», skriver politiet i en pressemelding.

De siste tre bilførerne ble tatt på motorveien i Åsane, og i 60-sonen i Sandviken.

I tillegg til de 17 førerkort-beslagene fikk 58 bilførere forelegg for å ha kjørt for fort både på Danmarksplass, i Sandviken og på motoveien i Åsane.

93 km/t
- Vi har inntrykk av at fartsnivået på Danmarksplass er høyt, men kan egentlig ikke se noen spesiell grunn til det. Men dette er også årsaken til at vi har hatt og kommer til å ha såpass hyppige kontroller i området, sier politiførstebetjent Jens Kleppe ved trafikkseksjonen i Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Den høyeste hastigheten som ble målt i 50-sonen ved Forum kino på Danmarksplass i helgen, var 93 kilometer i timen - nær dobbelt så fort som lovlig hastighet. Og ifølge Kleppe kunne det raskt vært flere enn de 14 som mistet førerkortet.

- Det var mange av de som ble bøtelagt som var i nærheten av hastigheter for å få førerkortet beslaglagt, sier politiførstebetjenten. Han er overrasket over at folk ikke har lært - ikke minst med tanke på at det ikke er lenge siden forrige gang politiet hadde kontroller i området. Det er dessuten svært dyrt å kjøre så fort som mange gjør på Danmarksplass - de som ble målt til hastigheter over 71 kilometer i timen, må ut med 6500 kroner.

- Vi kommer til å fortsette å ha jevnlige kontroller og forsøke å holde grepet om områder der vi vet det kjøres fort og området vi vet er ulykkesbelastet, sier Kleppe.

Når det gjelder de tre andre førerkort-beslagene som ble gjort i helgen, kom ikke det som noen overraskelse.

- To beslag på motorveien i Åsane er ikke uventet. Vi vet at mange kjører svært fort der, sier Kleppe. - Den store overraskelsen, var alle beslagene på Danmarksplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere