17 personer pågrepet i narkoaksjon på Voss

Lensmann Ivar Hellene i Voss lensmannsdistrikt forteller at ligger mye planlegging og store ressurser bak aksjonen mot narkotikamiljøet.

Lensmann Ivar Hellene i Voss lensmannsdistrikt forteller at ligger mye planlegging og store ressurser bak aksjonen mot narkotikamiljøet. Foto: Steffen Opheim

Denne uken har politiet aksjonert mot et narkotikamiljø i Voss kommune. 17 personer ble pågrepet og politiet beslagla en rekke narkotiske stoffer underveis.

27.02.15 22:38

VOSS: Politiet på Voss fikk bistand fra Bergen sentrum politistasjon og totalt var 20 tjenestemenn involvert i aksjonen som i hovedsak pågikk tirsdag og onsdag, skriver Bergensavisen.

- Voksende narkotikaproblem

Lensmann Ivar Hellene i Voss lensmannsdistrikt forteller at de på forhånd hadde innhentet 13 beslutninger om pågripelse og ransakelse fra Nordhordland tingrett.

- Hva var bakgrunnen for aksjonen?

- Vi har hatt et voksende narkotikaproblem de siste tre-fire årene. Det toppet seg i fjor da vi hadde to dødsfall som var relatert opp mot narkotika, sier Hellene til BA.

Da intensiverte politiet arbeidet opp mot narkotikaproblematikken og etter lengre tids innhenting av opplysninger gikk de til aksjon tirsdag.

Det var Avisa Hordaland som først omtalte aksjonen.

Kan bli flere pågripelser

Ifølge Hellene er de fleste av de som ble pågrepet personer i alderen 20-25 år.

Alle er bosatt i Voss kommune og de fleste adressene er i nærheten av Voss sentrum.

Les også: Smugler narkotika fra Oslo til England

- I løpet av aksjonen dukket det opp flere adresser og personer som vi også aksjonerte mot, seinest torsdag kveld. Vi har fortsatt flere som vi fortsatt ikke har fått tid til å ta tak i.

Det ble funnet narkotiske stoffer på 14 av de 17 personene. På adressene fant politiet dopingmidler, en del forskjellige tabletter, hasj, marihuana, kokain og noe ukjent pulver som politiet ennå ikke vet hva er.

- Noen ble tatt for salg og resten for bruk og besittelse, opplyser lensmannen.

Hindre nyrekruttering

Blant de 20 tjenestemennene som deltok i aksjonen var åtte personer fra Seksjon for organisert kriminalitet hos Bergen sentrum politistasjon og en hundepatrulje.

Les også: - Dette er den største narkotrusselen

- Det er utrolig viktig at vi griper inn i disse miljøene. Førsteprioritet er å hindre nyrekruttering og stoppe de som nettopp har kommet inn i miljøet. Mange av dem har ikke tidligere narkotikasaker på seg.

Han vil ikke si noe om størrelsen på beslagene, men forteller at politiet skal fortsette innsatsen i tiden som kommer.

- Vi kommer til å fortsette med arbeidet utover våren, sommeren og høsten. Målet at vi skal jobbe aktivt opp mot miljøene og legge en demper på det, med et håp om å få reversert det, opplyser Hellene.

Les også: 18 pågrepet i narkoaksjon i Oslo

Varetektsfengslet

En av de arresterte, en vossing i tidlig 20-årene ble i Nordhordland tingrett varetektsfengslet for fire uker fredag ettermiddag, melder Avisa-Hordaland.

Dette fordi politiet mente det var fare for bevisforspillelse og gjentakelsesfare.

Politioverbetjent Einar Bystøl sier til avisen at rundt ti av personene som ble pågrepet kan forvente seg å måtte stille i retten.

Les flere saker fra Bergensavisen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.