RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17 spillere har gjort det

Sist oppdatert:
Bare én kommer på banen på lørdag.

17 spillere har spilt for både Vålerenga og Strømsgodset, men bare en av dem kommer på banen når Vålerenga møter drammenserne på Ullevaal stadion lørdag kl 17.00. Godset-keeper Adam Larsen var juniorspiller i Vålerenga og satt på benken i enkelte a-kamper, men står uten obligatoriske a-kamper for Enga.

Blant de seksten andre med felles fortid, finner vi blant annet Erik Hagen, bedre kjent som ”Panzer”. Han kom til Vålerenga fra Strømsgodset sammen med tvillingbror Rune foran 2000-sesongen etter å ha spilt to sesonger i Drammensklubben. Rune Hagen lyktes ikke i Vålerenga og forsvant etter hvert tilbake til Strømsgodset, men Erik ble raskt en supporterfavoritt og var fast inventar i VIF-laget frem til han ble solgt til Russland etter 2004-sesongen.

Stian Ohr fikk med seg over 40 kamper i VIF-drakta i løpet av 2002- og 2003-sesongen før han forsvant videre til Stabæk høsten 2003. Etter nedrykk med Stabæk og Molde, kom han til Strømsgodset før 2007-sesongen.

David ”Hippie” Hansen spilte sammen med Stian Ohr og Panzer-Hagen i Enga og fikk blant annet med seg cupgull og UEFA-cupkamp mot Newcastle i VIF-drakta. Hanssen kom til Enga fra Strømsgodset der han scoret to mål på femten kamper i 2001-sesongen.

Arild Mathisen var studenten fra Drammen som tok steget fra Vålerengas B-lag til A-laget i løpet av to uker i 1965. To måneder etter VIF-debuten, fikk han sin første landskamp. I løpet av tre sesonger i Vålerenga spilte han 65 kamper før han satt kursen tilbake til Drammen og Strømsgodset.

I tillegg har David Driscoll, Ronny Døhli, Juro Kuvicek, Morten Kihle, Kenneth Nysæther, Jan Kokkim, Thomas Gill, Tor Sara, Ståle Brandsrud, Jon Ole Moe og Lars Petter Røise spilt toppseriekamper for både Vålerenga og Strømsgodset.

adam larsen 670
adam larsen 670

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere