Folkehelseinstituttet bekrefter at den avdøde kvinnen i 30-årene hadde svineinfluensa. Kvinnen døde på Rikshospitalet onsdag.

- Kvinnen har hatt underliggende sykdom som medfører større risiko for alvorlig sykdom ved influensa, opplyser Folkehelseinstituttet i en uttalelse.

Les også: Gutt (12) og mann (59) døde

22 dødsfall
Dermed er antall dødsfall tilknyttet svineinfluensa i Norge oppjustert til 22.

Dette gjelder en kvinne og en gutt fra Østfold, to kvinner fra Hedmark, to barn og tre kvinner fra Oslo, ett barn fra Vest-Agder, en mann fra Hordaland, en kvinne fra Rogaland, to menn fra Oppland, en mann fra Telemark, en tenåring fra Vestfold, tre kvinner og en mann fra Akershus, en mann i 50-årene fra Sør-Trøndelag og en dansk mann som oppholdt seg i Norge.

Av de omkomne er sju under 20 år, syv i aldersgruppen 20 til 40 år, fem i aldersgruppen 40 til 60 år og tre i gruppen over 60 år.

20 av de omkomne har vært i den såkalte risikogruppen. De to som ikke tilhørte risikogruppene var i aldersgruppene 20 til 40 år og 40 til 60 år.

Færre smittet - flere alvorlig syke
Tall som Folkehelseinstituttet (FHI) la frem onsdag kveld viser at antallet nye personer som er smittet site uke har fallt noe.

I uke 46 fikk 11,4 prosent av de som var hos legen diagnosen influensalignende sykdom - mens tallet var hele 14,7 prosent uken før.

En regner med at rundt 170.000 nordmenn ble smittet i forrige uke.

Ifølge FHI var samtlige analyser av influensavirus den siste uken av typen svineinfluensa - og instituttet mener at nedgangen i antall smittetede har sammenheng med at stadig flere har fått vaksine.

Derimot er tallet på sykehusinnleggelser økende. 89 personer ble meldt innlagt på sykehus den siste uken, hvorav 24 måtte på intensivavdelingen. Uken før var tallet 86 innleggelser og 13 på intensivavdelingen.