*Nettavisen* Nyheter.

1.700 flere utlendinger på dagpenger i fjor

Hovedvernombudet har koblet Arbeidstilsynet inn fordi hun mener det er manglende risikovurdering av konsekvensene for sikkerheten til de ansatte når Ambulant Brukerstyrt Team, et tilbud til de mest utfordrende brukerne, legges ned. Foto: Sean Murray

Oslo (NTB): Fra 2012 til i fjor har antall utlendinger som mottar dagpenger i Norge økt med 1.693 personer til 12.910 personer, viser tall som VG har innhentet fra Nav.

01.07.14 14:11

Det tilsvarer en økning på nesten 9 prosent.

Polen er landet med desidert flest arbeidsinnvandrere i Norge. 3.945 polakker mottok i fjor dagpenger, en økning på 589 personer. Den nest største innvandrergruppen er fra Sverige, men det har i denne gruppen vært en nedgang på 36 personer som mottar dagpenger, til 1.084 personer, skriver VG.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Frp (-)

Statsborgere fra Litauen inntok i fjor andreplassen med en økning på 467 personer til totalt 1.513 dagpengemottakere.

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) har ikke hatt anledning til å kommentere saken, men hans partikollega, innvandringspolitisk talsmann Mazyar Keshvari, mener utviklingen går feil vei.

- Det er alarmerende og illevarslende. Vi ser denne utviklingen i alt av statistikker. Utviklingen er langt mer alvorlig for velferdsstaten og Norge enn det folk flest er klar over, sier Keshvari til VG. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.