Gå til sidens hovedinnhold

1700 skolebarn øvde til Ski-VM

Onsdag ettermiddag myldret det av ivrige barn på Slottsbakken, da elever fra 37 barneskoler i Oslo gjennomførte generalprøven til åpningsseremonien i Ski-VM.

Øvelsen endte på Universitetsplassen, blant store trailere, uferdige stillaser og provisoriske sperringer. Her er arrangørene i ferd med å sette opp scenen som skal huse åpningsseremonien, medaljeseremoniene og alle de offisielle konsertene under VM.

Under åpningsseremonien om en uke går elevene samme løype som under generalprøven, fra Slottsbakken til Universitetsplassen. Med Garden og Forsvarets Stabsmusikkorps i spissen, skal de representere de 57 deltakernasjonene, både ved å bære landenes flagg og kle seg i nasjonens farger.

– Flaut hvis vi dummer oss ut

Elevene fra Smestad skole er så heldige å få representere Norge under seremonien om en uke. DittOslo.no fikk en kort prat med to av dem.

– Det blir kjempegøy å få bære de norske fargene, spesielt siden VM arrangeres her. I dag var det ganske kaldt, men jeg synes det gikk bra, sier Eline Cole Arnesen.

Joachim Bergseng synes det hadde vært stas å få være med uansett hvilken nasjon han hadde representert, men forteller at det er litt ekstra gjevt med Norge.

– Det er ganske kult å tenke på at store deler av verden skal se dette på TV, men det blir litt flaut hvis man dummer seg ut. Derfor er det fint med generalprøve, sier han.

De to elleveåringene har stor tro på at Marit Bjørgen vil sanke mange medaljer for Norge. Petter Northug har de imidlertid ikke like stor tillit til.

Fabian Stang ønsker velkommen

Ordførere fra hele landet og de 2200 frivillige som skal jobbe under mesterskapet er også invitert til å gå i toget sammen med skoleelevene. På en flott, lyssatt scene på Universitetsplassen vil styreleder Svein Aaser i Ski-VM 2011 og presidenten i FIS, Gian Franco Kasper, stå for den formelle åpningen. Oslos ordfører Fabian Stang vil ønske publikum velkommen til hovedstaden.

Den offisielle VM-sangen står også på programmet, fremført av Maria Haukaas Mittet, Forsvarets Stabsmusikkorps og Garden. Seremonien er regissert av Bentein Baardson, kunstnerisk leder for Ski-VM 2011.

Åpningsseremonien starter onsdag 23. februar kl 18 og er gratis for publikum.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå