RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Jakobsen (Østlands-Posten)

17,5 års fengsel for motelldrap

Sist oppdatert:
Agder lagmannsrett skjerpet straffen for 22-åring.

17,5 år i fengsel. Det er dommen etter drapet på Holms motell i Larvik natt til 24. september 2012. En 22-åring fra Sandefjord, som tre dager etter drapet erkjente at det var han som skjøt ned og drepte Tom Raymond Hansen (35), må nå sone. Straffen er skjerpet fra tingretten.

Les saken i Østlands-Posten.

22-åringen er en tidligere ungdomskriminell og har flere voldsdommer bak seg.

- Jeg har akkurat meddelt han det. Han tar det med fatning, men vi skal vurdere om vi skal anke, sier mannens forsvarer, Jon Anders Hasle.

Overlagt drap
I forrige uke kom juryen i Agder lagmannsrett til at drapet var overlagt. I Larvik tingrett i oktober i fjor ble 22-åringen dømt til 16,5 års fengsel for overlagt drap, men tingretten mente at det ikke forelå skjerpende omstendigheter.

Det siste anket påtalemyndigheten, mens 22-åringen anket dommen da han nektet for at drapet skjedde med overlegg. Hans forsvarer, Jon Anders Hasle, har hele tiden argumentert for at drapet var en impulshandling.

22-åringen er ikke hørt i lagmannsretten. Lagmannsretten mener også at det foreligger skjerpende omstendigheter rundt drapet, som av enkelt vitner ble betegnet som en henrettelse. '

Se bilder fra rekonstruksjonen

Økt oppreisning
Oppreisningserstatningen er også økt i lagmannsrettens dom. Larvik tingrett kom til at foreldrene samlet fikk 200.000 kroner i oppreisning, og avdødes barn 200.000 kroner. I dommen fra lagmannsretten er dette økt til at hver av foreldrene får 200.000 kroner hver, i tillegg til 200.00 kroner til avdødes barn.

Da dette ble fremlagt i retten av bistandsadvokat Tove Nissen-Sollie i forrige uke, hadde 22-åringen ingen innvendinger mot kravet.

Les flere saker i op.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere