*Nettavisen* Nyheter.

177 kommuner slukket lyset for miljøet

Oslo (NTB): 177 norske kommuner gjorde det. Slottet gjorde det. Flere andre offentlige bygg gjorde det. Og på sosiale medier oppfordret venner hverandre til å gjøre det: De slukket lyset en time for miljøet lørdag kveld.

- Rekordoppslutningen for årets Earth Hour viser at klimaengasjementet gløder. Nå har statsminister Jens Stoltenberg (Ap) 1 milliard stemmer for umiddelbar handling for klimaet. Regjeringen må sørge for en kraftfull klimamelding, sier generalsekretær i norske WWF, Nina Jensen, i en kommentar.

Tall fra Statnett viser at strømforbruket i Norge gikk ned med omtrent 200 millioner watt i timen aksjonen pågikk, hvilket tilsvarer 5 millioner 40 watts lyspærer.

På forhånd var det flere kjentfolk som oppfordret til en innsats for miljøet i forbindelse med Earth Hour.

Kronprinsesse Mette-Marit oppfordrer sin mann kronprins Haakon til å slå av datamaskinen. I så fall lover hun å sykle til jobben - en dag annenhver uke. For å ivareta sikkerheten blir det trolig flere som må tråkke seg fra Asker til Slottet.

I Sverige sa flere av de kongelige ja til å slukke lysene i slottene sine, og nylig avtroppet miljøvernminister Erik Solheim (SV) lovet å isbade hvis halve Norge skrudde av lyset klokken 20.30 lørdag kveld. Om så vil skje, var for tidlig å oppsummere lørdag kveld. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.