*Nettavisen* Nyheter.

17.mai-uro flere steder rundt om i landet

Politi på Jernbanetorget.

POLITI: Politiet rykket ut til Jernbanetorget i Oslo etter at det kom meldinger om at flere personer barket sammen. Foto: (Mediehuset Nettavisen)

Politiet melder om slagsmål flere steder i landet. I Tønsberg har en person fått en vinflaske i hodet, mens en person har mistet en tann i Oslo.

17.05.20 21:55

De fleste stedene dreier det seg om berusede ungdommer. Politiet ber foreldre ta kontakt med sine ungdommer.

Hendelsen der en person mistet en tann skjedde på Jernbanetorget. To personer ble kjørt til arresten.

– Det var et stort antall ungdommer som samlet seg på Jernbanetorget. Mange politifolk kom til stedet for å spre dem. Det var et veldig spesielt syn. Det var stort sett bare innvandrerungdom, sier en tipser til Nettavisen.

Vinflaske i hodet

I Tønsberg har det vært slåsskamp med flere ungdommer involvert, som resulterte i at en person fikk en vinflaske i hodet. Personen skal ikke være alvorlig skadet.

På Lysaker skal en person ha slått rundt seg. Også på Solli plass i Oslo har en ung mann slått rundt seg, ifølge VG.

I Skien rykket politiet ut etter melding om klammeri mellom flere personer. Situasjonen roet seg etter hvert.

I Fredrikstad meldte politiet søndag kveld om flere mindre slagsmål på Isegran der flere berusede ungdommer og russ hadde samlet seg.

I Bodø ble to menn i begynnelsen av 20-årene bortvist fra sentrum etter å ha yppet til bråk søndag kveld.

Ber foreldre sjekke

Ved 21-tiden gikk Øst politidistrikt ut på Twitter med en oppfordring til foreldre om å ta kontakt med sine ungdommer for å sjekke status. Politiet skriver at de får inn meldinger fra hele politidistriktet om ansamlinger av unge folk som også til dels er veldig berusede. Flere steder er det amper stemning.

I Drøbak sentrum meldte politiet i 20-tiden om flere slagsmål i gatene og at flere blødde neseblod. Fem unge menn ble da bortvist fra sentrum. Ingen av de involverte vil anmelde noe.

I Stavanger meldte politiet om amper stemning på Vaulen badeplass der mange ungdommer hadde samlet seg etter melding om ordensforstyrrelse. Mange befinner seg på området, flere av disse var berusede mindreårige.

Sørøst politidistrikt melder om en større ansamling av ungdommer på bassenglokket i Horten. En patrulje måtte sendes dit for å få ungdommene til å roe seg ned.

Travelt i Kristiansand

I Kristiansand samlet mange ungdommer seg i Bertesbukta, og politiet i Agder skriver at mange av disse er mindreårige. Det er mye drikking på stedet, men foreløpig lite bråk. Rundt 200 ungdommer pluss russ er på stedet.

Politiet i Agder måtte også rykke ut ved 21-tiden ut etter melding om flere personer som slåss på Strømme i Randesund. Mange løp fra stedet da politiet kom. Trolig et oppgjør mellom to ungdomsgjenger, ifølge politiet.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag