Gå til sidens hovedinnhold

18-åring bulket Kevins bil og stakk. Da ble han forbannet og tok affære

- Jeg tenkte at dette finner jeg meg ikke i.

ALTA (Nordlys): Alle kan være uheldig og komme borti en annen bil på en parkeringsplass. Noen velger å "ikke merke noe" og kjøre fra stedet uten å legge igjen beskjed til føreren av den bulkete bilen.

11. februar må en altamann møte i retten etter tiltale om å ha brutt §12 (om plikter ved trafikkuhell) etter å ha forlatt stedet etter å ha kjørt på en annen bil på parkeringsplass.

Mannen nektet å vedta et forenklet forelegg på 6000 kroner i tillegg til erstatningskravet på noe over 16 000 kroner og må derfor innom Alta Tingrett. I retten risikerer 20-åringen å måtte betale en enda større bot.

12. desember 2012 bulket en da attenåring bilen til Kevin Nystad på parkeringsplassen utenfor Sentrum Syd i Alta. Deretter kjørte 18-åringen fra stedet.

- Hele venstresiden av bilen min ble skrapet opp og jeg synes det var for jævlig at ingen tok på seg skylda, sier den 35-årige bygningsarbeideren til Nordlys.

Øyenvitner

Nystad sier han etterpå fikk telefon fra parkeringsvaktene som hadde sett påkjørselen og skrevet ned beskrivelse og registreringsnummeret på bilen som kjørte fra stedet. Han ventet to-tre uker og studerte lokalavisene for å se om noen etterlyste bilen hans eller påkjørselen på parkeringsplassen for å gjøre opp for seg. Til slutt fikk han nok og anmeldte påkjørselen til politiet.

(Saken fortsetter under bildet.)

- Jeg ble forbannet og ønsket å statuere et eksempel. Man har hørt mange slike historier om andre som får skader på bilene sine og tenkte at dette finner jeg meg ikke i. Politimannen som tok imot anmeldelsen spurte om jeg ville ringe bilføreren siden han fant nummeret hans, men jeg var såpass irritert at jeg ville vise andre hva som kan skje dersom man ikke tar ansvar.

Dårlig utvikling

Nystad sier han synes det går feil vei med utviklingen i samfunnet der folk blir frekkere og mer egoistiske. Han mener folk er nødt til å ta sitt ansvar dersom man ødelegger eller påfører andre skader.

- Derfor bestemte jeg meg for å anmelde forholdet siden han ikke var interessert i å gjøre opp for seg. Jeg ønsker å sende ut et signal til folk om å bli mere hederlig, avslutter Kevin Nystad.

Koster millioner i året

Kommunikasjonsdirektør for forsikringsbransjen, Jan Erik Fåne, sier han er glad for at Nystad velger å forfølge saken.

- Vi ser dessverre en tendens at flere skadevoldere prøver å snike seg unna. Dette er en usolidarisk tenkemåte som påfører andre ekstra kostnader. Slike saker koster forsikringstakere mange millioner kroner unødig hvert eneste år, sier Fåne til Nordlys.

Nordlys har forsøkt å komme i kontakt med den tiltalte 20-åringen for en kommentar. Dessverre uten å lykkes.

Les flere saker på Nordlys her

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser