*Nettavisen* Nyheter.

18-åring døde etter påkjørsel

Foto: Rune Johansen

Løp ut i veien og ble påkjørt av to biler.

18.05.11 08:38

Ulykken ble meldt klokken 1835. Politiet fikk melding om at en person sto på utsiden av en gangbro mellom Troldhaugtunnelen og avkjørselen til Nordås.

– Da den første politipatruljen kom frem, så de mannen. Men han sto da i veikanten. Da han så politiet, løp han rett ut i veien, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til BA.no.

Les også: Påkjørt på motorveien mens politiet så på

Mannen ble truffet av en bil, men reiste seg opp og fortsatte å løpe.

Politiet varvitne
– Han ble umiddelbart truffet av en bil som kom kjørende i det andre feltet. Politipatruljen var vitne til hendelsen, sier Lyssand.

En rekke patruljer og flere ambulanser ble straks sendt til stedet.

– Mannen hadde pådratt seg store hodeskader og var bevisstløs. Ingen av førerne i de andre bilene ble skadet, sier operasjonslederen.

Veien ble stengt og den ene bilen trengte tauing. Den skadde mannen ble fraktet til akuttmottaket på Haukeland. En politibil kjørte først for å rydde vei for ambulansen.

– Siden en politipatrulje var vitne til hendelsen er det neppe aktuelt med store tekniske undersøkeler, så veien kan trolig åpnes igjen raskt.

Innsatsleder Bjørn Pollestad sier til BA.no at de forsøkte å stenge veien etter at meldingen kom inn.

– Problemet var at vi ikke visste hvilken gangbro det var snakk om, da patruljen kom ut av Troldhaugtunnelen, fikk de øye på mannen. Og da la han på sprang, sier han.

Haukeland sykehus meldte tirsdag kveld at en 18 år gammel mann døde etter ulykken.

Flere nyheter fra Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.