18-åring løslatt

Foto: Johnny Olsen (SCANPIX)

18-åringen som overlevde dødsulykken i Drammen, er løslatt av politiet.

15.04.09 13:17

– Han har gitt sine forklaringer, og slippes fri i dag. Vi kommer ikke til å begjære ham varetektsfengslet, sier jourhavende jurist, Jarle Vist, ved Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

– Det var forventet. Og vi tar løslatelsen til etterretning, sier 18-åringens forsvarer Anders Green til avisen.

De to siktelsene mot gutten opprettholdes foreløpig.

18-åringen ble først siktet for bilbrukstyveri da han søndag fortalte politiet at han og to kamerater hadde kjørt utfor bryggekanten i Drammen med en stjålet bil.

Dette lovbruddet har en strafferamme på seks år. Dermed står 18-åringen overfor en langt mer alvorlig siktelse. Hans advokat Anders Green sier til Nettavisen at han ikke ønsker å kommentere utvidelsen.

18-åringen var den eneste av de tre ungdommene som kom seg ut av bilen i live etter ulykken natt til lørdag. Hans to venner ble funnet i Drammenselva mandag kveld, noen timer etter at den stjålne bilen var heist opp av vannet. Den siktede 18-åringen meldte ikke fra om ulykken før nesten to døgn etter at det skjedde.

Tar det tungt

Tidligere tirsdag sa advokat Green at 18-åringen er i sorg etter å ha mistet to gode venner i en ulykke der han selv såvidt berget livet.

- Han sier at han tar dette svært tungt, og føler dette som en stor tragedie. Han sørger over tapet av to kamerater og føler veldig mye med deres familier, sier advokat Anders Green til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.